Εφαρμογές στο smartphone για ταξιδιώτες

άρθρο από gregory

2 Ιανουαρίου 2019

Από τη στιγμή που το κινητό μας έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας μας, σίγουρα δεν θα το εγκαταλείψουμε και στα ταξίδια μας. Ειδικά τώρα που μπορεί, όχι μόνο να μας βοηθήσει αλλά και να μας σώσει από δύσκολες καταστάσεις στη διάρκεια των ταξιδιών μας, αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε 8 δωρεάν εφαρμογές που μπορούν να εγκατασταθούν σε κάθε smartphone ό,τι λειτουργικό και να έχουν (ios, windows, android). Είμαστε σίγουροι ότι και εσείς θα έχετε βρει αντίστοιχες εφαρμογές εφάμιλλες αλλά και καλύτερες. Θα μπορούσατε λοιπόν μας τις υποδείξετε σε ένα σχόλιο σας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις εφαρμογές που εμείς επιλέξαμε και δοκιμάσαμε και πιστεύουμε ότι θα σας χρειαστούν στα ταξίδια σας:

  Tripadvisor.com

Πρόκειται για μια πολύ καλή εφαρμογή που θα σας βοηθήσει να βρείτε ξενοδοχεία σε Ελλάδα και εξωτερικό, με κριτικές από κάθε επισκέπτη που πέρασε από εκεί, αλλά και εξίσου καλές πληροφορίες για εστιατόρια, καφέ, bar, αξιοθέατα και οτιδήποτε έχουν ανακαλύψει ταξιδιώτες πριν από σένα. Η εφαρμογή διαθέτει παραπάνω από 40 εκατομμύρια κριτικές χρηστών, δυνατότητα αναζήτησης πτήσεων και χρεώσεων αεροπορικών εταιρειών, λειτουργία Near Me Now για άμεσο εντοπισμό των ξενοδοχείων, εστιατορίων ή τουριστικών αξιοθέατων που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, καθώς και φωτογραφίες από ξενοδοχεία, εστιατόρια, αξιοθέατα και προορισμούς.

Booking.com

Είναι μια παραπλήσια εφαρμογή με το TripAdvisor. Το Booking.com είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 40 γλώσσες και προσφέρει πάνω από 2 εκατομμύρια καταλύματα (περιλαμβανομένων παραθεριστικών κατοικιών) σε όλες τις χώρες. Μπορείτε να κάνετε κρατήσεις δωματίων ακόμα και χωρίς χρέωση. Μπορείτε να σχολιάσετε για το ξενοδοχείο ή το κατάλυμα και να βοηθήσετε και άλλους συνταξιδιώτες να διαλέξουν ή να αποφύγουν κακοτοπιές.

Airbnb.gr

Η ονομασία Airbnb είναι ακρωνύμιο του αρχικού ονόματος Airbedandbreakfast. Η αρχική ιδέα γεννήθηκε, όταν τον Οκτώβριο του 2007 έλαβε χώρα στο  Σαν Φρανσίσκο ένα διεθνές συνέδριο σχεδιαστών. Οι τότε συγκάτοικοι Gebbia και Chesky, καθώς δεν μπορούσαν να πληρώσουν το ενοίκιο του διαμερίσματός τους, αποφάσισαν να μετατρέψουν το σαλόνι τους σε ξενώνα bed and breakfast, προσφέροντας σε τρεις συμμετέχοντες του συνεδρίου στέγη, φουσκωτά στρώματα (αέρα) και σπιτικό πρωινό έναντι πληρωμής.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, που φέρνει σε επικοινωνία τον οικοδεσπότη με τον πελάτη, ενώ είναι ταυτόχρονα υπεύθυνη για την διεκπεραίωση της διαδικασίας της κράτησης. Η συναλλαγή, κατά την οποία ο επισκέπτης πληρώνει το εκάστοτε ποσό με πιστωτική ή άλλη κάρτα, γίνεται μέσω της πλατφόρμας. Ο οικοδεσπότης παραλαμβάνει το ποσό μόλις 24 ώρες μετά την άφιξη του φιλοξενούμενού του, έτσι ώστε να είναι σίγουρο ότι ο τελευταίος παρέλαβε το κατάλυμα, όπως συμφωνήθηκε. Τα έσοδα της εταιρίας προέρχονται από το ποσοστό που κρατάει εκείνη από κάθε κράτηση που γίνεται.

flightradar24

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις κινήσεις των πτήσεων και να δείτε διάφορες πληροφορίες για την πτήση όπως, το χρόνο αναμονής, καθυστερήσεις. Η  εφαρμογή σας επιτρέπει να παρακολουθείτε ζωντανά την εναέρια κυκλοφορία σε όλο τον κόσμο από την κινητή σας συσκευή σε πραγματικό χρόνο.

Skyscanner.net

Αποτελεί μια metasearch μηχανή αναζήτησης  και ταυτόχρονα μια πολύ αξιόλογη ταξιδιωτική πλατφόρμα, όπου μπορείτε να αναζητήσετε τις φτηνότερες και τις πιο συμφέρουσες για εσάς πτήσεις. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα συνδυάζοντας, εκτός από τις προσφορές των πτήσεων, την κράτηση για το ξενοδοχείο σας ή και την ενοικίαση αυτοκινήτου για οποιονδήποτε προορισμό στον κόσμο, από το κινητό σας. 

XE Currency


Όσο ταξιδεύετε σε χώρες της Ευρωζώνης παντού θα έχετε ευρώ. Αν όμως βρεθείτε σε χώρες εκτός της ζώνης σίγουρα αυτό που θα χρειαστείτε είναι ένας μετατροπέας συναλλάγματος που να περιέχει τα νομίσματα πολλών χωρών και την ισοτιμία τους με το ευρώ την συγκεκριμένη στιγμή.

Moovitapp.com

Το Moovit είναι μια εφαρμογή με την οποία μπορείτε να δείτε σε πραγματικό χρόνο δρομολόγια, αφίξεις και ειδοποιήσεις διαδρομών, των μέσων μαζικής μεταφοράς σε περισσότερες από 1500 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Σας βοηθάει να συνδυάσετε διαφορετικά μέσα μεταφοράς για να ταξιδέψετε όχι μόνο μέσα σε πόλεις αλλά και μεταξύ πόλεων. Σας επιτρέπει να δείτε χάρτες διαδρομών, ακόμη και αν επιλέξετε να μετακινηθείτε με τα πόδια, ενώ σας παρέχει τις πληροφορίες και offline σε περίπτωση που δεν έχετε σύνδεση σε δίκτυο. οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται τις πληροφορίες μεταξύ τους ώστε πάντα να έχετε όσο το δυνατόν πιο επικυρωμένες πληροφορίες. Η εφαρμογή σας ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο τόσο για τις καθυστερήσεις όσο και για τα δρομολόγια, τις αφίξεις αλλά και για διάφορες ειδοποιήσεις διαδρομών, ενώ ταξιδεύετε.

City Maps 2Go


Λεπτομερείς offline χάρτες για πάνω από 250 πόλεις στον κόσμο που περιέχουν και πολλά σημεία ενδιαφέροντος όπως εστιατόρια ,αξιοθέατα, θέατρα κ.ά.

Μπορεί να σας αρέσουν…

Διαμονή

Διαμονή

Πώς διαλέγω ξενοδοχεία; Ποιος τύπος δωματίου με βολεύει;

      Όσο ευχάριστη κι αν είναι η προετοιμασία ενός ταξιδιού δεν παύει να είναι ταυτόχρονα και λιγάκι αγχωτική όταν έρχεται η ώρα να κλείσουμε δωμάτιο σε ξενοδοχείο. Κάτι πολύ σημαντικό για την εξέλιξη και την ευόδωση του ταξιδιού. Τι πρέπει να γνωρίζετε λοιπόν για να περιορίσετε όσο γίνεται τις παρεξηγήσεις ή τις δυσάρεστες εκπλήξεις;

Διαβάστε Περισσότερα
Τα έγγραφα που χρειάζεστε όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό

Τα έγγραφα που χρειάζεστε όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό

     Αν είστε υπήκοος της ΕΕ, δεν χρειάζεται να επιδείξετε την εθνική σας ταυτότητα ή διαβατήριο όταν ταξιδεύετε μεταξύ κρατών της ΕΕ που ανήκουν στη Ζώνη Σένγκεν. Έστω κι αν δεν γίνεται έλεγχος διαβατηρίων στα σύνορα εντός της Ζώνης Σένγκεν, συνιστάται να έχετε πάντα μαζί σας διαβατήριο ή ταυτότητα, ώστε, αν χρειαστεί, να μπορείτε να αποδείξετε ποιος είστε (π.χ. αν σας το ζητήσει η αστυνομία, όταν επιβιβάζεστε σε αεροπλάνο κ.λπ.).

Διαβάστε Περισσότερα
Αποσκευές στο αεροσκάφος

Αποσκευές στο αεροσκάφος

     Πριν ταξιδέψετε φροντίστε να είστε ενήμεροι για το τι ισχύει σχετικά με τις αποσκευές ώστε να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως! Αναζητήστε κάθε φορά ανάλογα με την αεροπορική εταιρία με την οποία ταξιδεύετε τους κανονισμούς που ισχύουν. Μερικές εταιρίες στο εισιτήριο περιλαμβάνουν μόνο χειραποσκευή και ζητούν επιπλέον χρέωση για βαλίτσα.

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.